Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

Even mijmeren onder de maretak

De dennenboom staat te geuren, de soep staat op het fornuis, het vlees is gebraden en de wijn is ontkurkt. Even terugblikken op 2015 en stilstaan bij wat we hebben geleerd.

Dat we als coaches een cruciale rol hebben in de duurzame motivatie van onze sporters. Dat we de ontwikkeling van onze jonge sporters best stimuleren door hen ruimte te geven (= Autonomie). Dat we best een warm klimaat creëeren waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze plezier kunnen maken (=Binding). Dat we best uitdagende en tegelijk haalbare doelen stellen, om hen gericht te begeleiden in het verbeteren van hun sportspecifieke vaardigheden (=Competentie). Met andere woorden, we hebben het ABC van de coach met de M-factor geleerd. De theorie in de praktijk brengen neemt nog wel wat tijd in beslag, maar de basis is gelegd.

Dank aan alle fijne coaches die we tot nog toe in onze workshops mochten ontmoeten. Hopelijk ervaren jullie ondertussen zelf ook nóg meer goesting in jullie activiteiten als coach. Hopelijk treden jullie ondertussen ook als ambassadeurs op, om collega-coaches te stimuleren om ook hun M-factor te verhogen.

In 2016 zetten we alleszins weer de deuren wagenwijd open voor alle Vlaamse jeugdcoaches die willen bijleren op vlak van het motiveren van hun sporters. Check de M-agenda om te zien waar de nieuwe initiatiesessies en workshops plaatsvinden!