Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

Nieuws

28 mrt 2022

Ben je trainer, besef je hoe belangrijk de motivatie van je sporters is en wil je je bijscholen in het duurzaam motiveren van je sporters? Je kan makkelijk via onze online open opleiding alles te weten komen over jouw M-factor.

24 jan 2020

Beste clubbestuur, spits even uw oren. In het kader van onderzoek door UGent en KUL wordt het "M-factor traject voor clubbesturen" momenteel GRATIS aangeboden.

12 dec 2019

5 jaar na de start van het project "M-factor" in december 2014, mogen we trots terugblikken op een traject waarbij talrijke jeugdcoaches in Vlaanderen gevormd werden in het kwalitatief motiveren van jeugdsporters.

18 apr 2019

Vers van de pers is de lancering van een unieke theatervoorstelling "En garde!".

11 nov 2018

Zijn jullie als bestuur van een sportclub geëngageerd om er een motiverende club van te maken?

11 jun 2018

M-factor gaat niet alleen met de coaches aan de slag, maar richt zich nu ook op het clubbestuur én ouders. Na de positieve evaluatie van de eerste fase van het project, wordt er hard gewerkt aan deze tweede fase.

06 nov 2017

Dankzij uitmuntende evaluaties van onze deelnemers aan het M-traject, werd M-factor ook vanuit politieke hoek positief beoordeeld. Wat mooie toekomstperspectieven oplevert! Lees 

17 aug 2017

Op 14 juli 2017 keurde de Vlaamse Regering de verlenging van het onderzoeksproject Motiverend Coachen goed! Wie worden de volgende 700 gecertificeerde M-coaches? Binnenkort verschijnen de nieuwe M-factor reeksen op de agenda.

23 feb 2017

Vrijdag 24 februari wordt het praktijkboek van M-factor voorgesteld, en u kan daar gratis bij zijn. Dit boek werd geschreven door een team van psychologen en sport- en bewegingswetenschappers verbonden aan de Universiteit Gent en de KU Leuven.

10 feb 2017

VTS Plus biedt een waaier aan bijscholingen voor trainers & coaches, en integreert vanaf 2017 ook het traject van "Coach met de M-factor" in haar opleidingsaanbod.

08 jul 2016

Gedurende het afgelopen voorjaar heeft het onderzoeksteam 1 specifiek opleidingstraject wetenschappelijk opgevolgd, waarbij ze - voor en na deelname aan dit traject - bij 23 coaches...

25 mei 2016

Ons ei is het afwerken van de 6 infographics. Deze 6 beelden visualiseren het verhaal van de inspirerende en evoluerende M-coach, die zorg draagt voor de huidige generatie sportende kinderen.

11 feb 2016

Een kijk op de cijfers leert ons dat maar liefst 1300 jeugdtrainers reeds in ons M-traject zijn gestapt! Recent onderzoek van Universiteit Gent geeft trouwens aan dat coaches die onze M-sessies volgden, een score van 8.17 op 10 aan deze opleiding geven, een bijzonder hoog...

27 dec 2015

De dennenboom staat te geuren, de soep staat op het fornuis, het vlees is gebraden en de wijn is ontkurkt. Even terugblikken op 2015 en stilstaan bij wat we hebben geleerd.

23 okt 2015

Er zit vaart in de M-factor: heel wat jeugdcoaches volgen ondertussen onze workshops en gaan er mee aan de slag. Ook clubs en federaties pikken de draad op en nemen initiatieven om hun jeugdcoaches te vervolmaken in het motiverend coachen van hun sporters.

23 sep 2015

In heel wat sporttakken zijn tegelijkertijd met het luiden van de eerste schoolbel de seizoenen opnieuw gestart. Enthousiaste sporters met al of niet torenhoge ambities, staan te popelen om veel bij te leren, plezier te maken en in het voetspoor van hun helden te treden.

28 aug 2015

Hopelijk heeft iedereen een deugddoende vakantie achter de rug! Het M-team heeft ondertussen niet stilgezeten:

30 jun 2015

Nét voor we de zomer ingaan, geven we jullie het overzicht mee van de nieuwe initiatiesessies en workshops in najaar 2016. Kijk op de M-agenda wanneer het M-team in jouw buurt is, en schrijf je in om je van je plaats te verzekeren.

03 jun 2015

U hebt ongetwijfeld gemerkt dat er bovenaan onze website een nieuwe rubriek is verschenen, namelijk Infographics.

23 mrt 2015

Onze eerste nieuwsbrief is vers van de pers. Zowel de recentste onderzoeksresultaten als praktijktips worden voor u gebundeld en komen tweemaandelijks jouw richting uit. Ook meer informatie over de workshops, die starten in september, vindt u overzichtelijk.

27 feb 2015

Ondertussen reist ons M-team gans Vlaanderen door om jeugdcoaches warm te maken voor de M-factor. Reeds meer dan 250 trainers woonden onze infosessies bij. Dit werkt aanstekelijk, ook voor onze M-docenten.

06 feb 2015

De infosessie in Leuven bracht een 20-tal coaches op de been, een goede mix tussen ervaren en jonge trainers uit verschillende sporttakken, waaronder gevechtssporten, tennis, rugby, zwemmen, basketbal, badminton en voetbal.

22 jan 2015

Na het succes van de lancering van het project "Coach met de M-factor" op de Dag van de Trainer, met meer dan 150 trainers aanwezig in onze infosessie, merken we het enthousiasme van trainers en coaches om hun M-factor te ontwikkelen! Hoe kan jij daaraan meedoen?

08 dec 2014

Volg live de kick-off mee van het project "Coach met de M-factor" op de Dag van de Trainer op 13 december!