Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

M-workshops

Word coach met de M-factor

Hoe kan je de motivatie en het engagement van jouw sporters verhogen?

De globale doelstelling van dit opleidingstraject is om jeugdcoaches te scholen, zodat ze op een motiverende wijze met sporters omgaan. Het traject om een coach met de M-factor te worden, bestaat uit twee luiken, namelijk een initiatiesessie en een reeks van drie workshops.

De doelstelling van de initiatiesessie is het meegeven van relevante kennis rond het motiveren van sporters.

De doelstelling van de drie daaropvolgende workshops bestaat erin om de vaardigheden van jeugdcoaches te versterken, om zo hun M-factor ook in de praktijk te verhogen.

Het bijwonen van de initiatiesessie én het invullen van de vragenlijst om je eigen beginprofiel te bepalen, leveren een toegangsticket op om de workshopreeks te volgen (*). De jeugdcoaches die de inleidende initiatiesessie én de drie workshops bijwonen, krijgen een certificaat van coach met de M-factor. 

(*) Beschik je al over een grondige vakkennis van de Zelfdeterminatietheorie?  Stuur een mailtje naar els@m-factor met een schriftelijk bewijs van je vakkennis en je kunt rechtstreeks met de workshopreeks beginnen.

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in voor één van de gratis initiatiesessies!

Initiatiesessie

Tijdens de initiatiesessie krijgen jeugdcoaches een stevige introductie in de M-factor en maken ze kennis met een aantal belangrijke motivationele principes. Met deze kennis wordt een gedeelde visie opgebouwd rond het motiveren van sporters, waarop wordt teruggevallen in de workshops. Tevens worden een aantal praktische "do's & don'ts" meegegeven, waarmee jeugdcoaches aan de slag kunnen gaan om hun sporters  te motiveren. 

Workshops: Het versterken van jouw M-factor

Duurtijd: Telkens een reeks van 3 sessies, met 3 weken tussen elke sessie.

Inhoud: De M-factor is gestoeld op de "Zelfdeterminatietheorie", een recente en krachtige stroming binnen de motivatie-psychologie. Deze theorie vindt sterke ingang in de hedendaagse bedrijfswereld, de schoolcontext, de ouderbegeleiding én de sport. 

De M-factor maakt de vertaling van deze stroming naar de Vlaamse sportwereld, bedoeld voor trainers en coaches van onze opgroeiende sporters, en dit als ondersteuning voor die coaches die dag na dag geëngageerd aan deze sporters training geven.

In een reeks van 3 workshops leren en bespreken we de technieken en inzichten die jouw M-factor verhogen, namelijk het ABC van de jeugdcoach:

- Het WAT? (techniek)

- Het HOE? (wanneer en in welk vorm)

- Het WAAROM? (verantwoording, voor- en nadelen):

  • Doorspekt met leerlijnen en diverse situaties
  • Met tips voor tussentijdse VELDACTIES

​(= voor korte ervaringsuitwisseling tijdens de volgende workshop)

Sportpsychologen en coaches samen zorgen door hun uitgebreide ervaring in de sportpraktijk voor interactieve workshops. 

Workshop 1

De coach op de training

Hoe kan je de intrinsieke motivatie van de jonge sporter verhogen op training? We belichten de M-aanpak van de coach voor, tijdens en na de training. We reiken je aan de hand van een aantal sleutelwoorden concrete inzichten aan, waaraan jij je eigen aanpak kan aftoetsen. Vervolgens ga je met je actieplan aan de slag.

Workshop 2

De coach op de wedstrijd

Hoe prikkel je jonge sporters op een kwalitatieve manier in wedstrijdomstandigheden? We staan stil bij de M-aanpak voor, tijdens en na de wedstrijd. De sleutelwoorden dienen als kapstok om jouw eigen stijl te optimaliseren.

Workshop 3

De coach als manager doorheen het seizoen

Hoe volg je de ontwikkeling van jonge sporters op doorheen het seizoen? We bespreken hoe we aan de hand van een aantal sleutelwoorden jouw M-aanpak kunnen verzekeren op langere termijn. Het gaat immers over het duurzaam motiveren van jeugdsporters. Zo kan jij dit integreren in jouw werkveld en word je niet alleen coach met de M-factor, maar ook ambassadeur van de M-factor!