Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

Onderzoeksteam Leuven

Prof. dr. Gert Vande Broek

Gert Vande Broek is als prof verbonden aan de Faculteit voor Bewegings- en Revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij is titularis van de opleidingsonderdelen Trainingsleer en Sportcoaching. Binnen de onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Sport en Gezondheid is hij mee verantwoordelijk voor het onderzoek naar de invloed van coachgedragingen -stijlen op motivatie, prestatie en groepsdynamica.

Gert Vande Broek is sedert 1993 actief als volleybalcoach bij eredivisieclub Asterix Kieldrecht waarmee hij in 2001 de Europacup won. In 2008 werd hij bondscoach. In 2013 wonnen de Yellow Tigers brons op het Europees Kampioenschap.

41

Dr. Katrien Fransen

Katrien Fransen werkte een doctoraat af aan KU Leuven, getiteld: “Atleetleiders als sleutelfiguren voor een optimaal teamfunctioneren: De mediërende rol van het teamvertrouwen van spelers en hun identificatie met het team.” Als Trainer A volleybal bouwde Katrien zelf coachingservaring op als assistent-coach bij de nationale jeugdteams, als headcoach bij het universitaire volleybalteam en als docent volleybal aan KU Leuven. Binnen dit project neemt Katrien een coördinerende onderzoeksfunctie op, naast eigen onderzoek rond noodondersteunende coaching.

43

Drs. Maarten De Backer

Maarten behaalde zijn Master in de Lichamelijk Opvoeding & Bewegingswetenschappen in 2008 aan de KU Leuven. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn doctoraat binnen de onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Sport & Gezondheid. Zijn onderzoek focust zich op de invloed van de rechtvaardigheid van de coach op de groepsprocessen en het gedrag van atleten binnen sport teams. Verder, is hij werkzaam als domeinexpert coaching binnen de afdeling Topsport van Bloso.

42

Drs. Steven Decroos

Als jeugdcoach heeft Steven heel wat ervaring opgebouwd in het begeleiden van jonge sporters. In 2010 studeerde hij af als Master in de Lichamelijke Opvoeding en de Bewegingswetenschappen. Hij specialiseerde zich in het coachen van groepen en in het ontwikkelen van mentale vaardigheden. Momenteel onderzoekt hij hoe coaches de mentale weerbaarheid van het team kunnen bevorderen. Daarbij kijkt hij ook naar het belang van individuele mentale vaardigheden.

44

Drs. Bart Reynders

Bart studeerde in 2013 af als Master in Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen aan de K.U. Leuven. Na de Speficieke Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (KUL), die hij in 2014 afrondde, begon hij in oktober 2014 aan een doctoraatsopleiding aan de K.U. Leuven.  Bart behoort tot de onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Sport & Gezondheid en zijn rol binnen het project bestaat uit het voeren van onderzoek naar de invloed van coachgedrag binnen de jeugdsport.

45

Stef Van Puyenbroeck

Stef studeerde in 2014 af als Master in de Psychologie aan de KU Leuven. Hij behoort momenteel tot de onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Sport & Gezondheid en voert flankerend onderzoek uit voor het project motiverend coachen. Hierbij focust hij zich op de rol van de coach in het ontwikkelen van atleet-leiderschap in teams. Daarnaast volgt hij nog een opleiding praktijkgerichte sportpsychologie.

46