Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

Docenten

 

Els Snauwaert - Sportpsycholoog

Al sinds 1997 werkt Els als sportpsycholoog met sporters, trainers en andere actoren in (top)sport.  Topsportscholen en topsportfederaties,  Olympische en Paralympische interventies maar ook clubwerkingen zijn haar dagdagelijkse activiteit binnen haar eigen praktijk Sport Support®. Ondertussen bouwt ze als BLOSO domeinexpert samen met een team van sportpsychologen  de sportpsychologie in Vlaanderen verder uit. Het Bloso Expertenplatform Sportpsychologie (BES) is organiseert allerlei initiatieven naar coaches van topsportfederaties. Haar interesse in onderzoek houdt ze warm maar vertaalt dit meteen naar trainers op het terrein. www.sportsupport.be

27

Dirk Van Meldert - Coach

Dirk is Master in de LO. Zijn beroepsleven startte als academisch personeelslid en docent. Hij stapte over naar een job als trainer (artistieke gymnastiek heren). Hij doorliep alle echelons: van jeugdtrainer tot nationaal headcoach, van cluborganisaties tot 14 EK's (9 top 8-plaatsen seniors), 8 WK's (1 top-8 plaats), en de Olympische Spelen van Bejing en Londen (allroundfinale). Als pioneer in de topsportschool bouwde Dirk de huidige opleidingspiramide, trainingscentra en junior-seniorteams van de Gymnastiekfederatie op. Hiervoor was hij tevens een periode topsportmanager/-coördinator. Het interessegebied van Dirk is steeds verbreed; momenteel sluit hij zich vol inspiratie aan bij het project "Coach met de M-factor". 

82

Eva Maenhout - Sportpsycholoog

Eva Maenhout is klinisch psycholoog en werkt als sportpsycholoog in topsport sinds 2008. Haar ervaring situeert zich voornamelijk in het begeleiden van topsporters en coaches in het voetbal, volleybal, basketbal, wielrennen, zwemmen, gymnastiek, ropeskipping. Ze is een actief lid van het Bloso Expertenplatform Sportpsychologie. Eva heeft heel wat ervaring in het werken met trainers uit sporten allerhande en op alle niveaus. Meer info kun je vinden op www.maenhoutperquy.be

29

Jan Dierens - Sportpsycholoog

Jan Dierens is klinisch psycholoog en werkt als sportpsycholoog in (top)sport sinds 2008 in Herselt en Aarschot. Zijn ervaring situeert zich voornamelijk in het begeleiden van (top)sporters in voetbal, paardensport, tennis, wielrennen, hockey. Dit zowel individueel als in teamverband. Hij is praktijksportpsycholoog VSPN (Nederland), is erkend gedragstherapeut i.o. en maakt deel uit van het Bloso Expertenplatform Sportpsychologie. 

Meer info op www.yourgame.be

32

Ann Kloeck - Sportpsycholoog

Als psychotherapeut werkt Ann al verschillende jaren met sporters maar ook met mensen die meer een klinische hulpvraag hebben.  Ze werkt vanuit een zelfstandige statuut maar is aangesloten bij verschillende overleg/intervisie groepen. Haar vak expertise binnen de sport zijn non-verbale communicatie, leiderschap, assertiviteit en zelfvertrouwen. De werkvormen die zij hanteert zijn workshops of individuele begeleidingen.

80

Bert Van Poucke - Sportpsycholoog/Coach

Bert werkte jarenlang als sportpsycholoog in de topsportschool zwemmen, de sport waarin hij ook 20 jaar als wedstrijdzwemmer en 18 jaar als trainer actief was. Sedert enkele jaren werkt hij met jonge wielrenners in de topsportschool wielrennen in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Voorts begeleidt hij binnen Sport Support® heel wat jeugd- en topatleten van heel veel verschillende sporttakken. Hij heeft, ook door zijn job als psycholoog in een CLB, veel ervaring in communicatie en empowerment, zowel individueel als contextgebonden. www.sportsupport.be
 
31

Owen Sisk - Sportpsycholoog

Owen Sisk deed zijn eerste ervaringen als sportpsycholoog op in de Topsportschool zwemmen in Antwerpen, en voor de Vlaamse Zwemfederatie (VZF).  Nu is hij actief  bij voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) en draagt er de verantwoordelijkheid voor het opstellen en uitvoeren van het mentaal opleidingsplan voor de specialisatie- en eindopleiding (U13 tot en met de beloften). Dit impliceert ook het werken met trainers en voetballers. Bij Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) staat hij in voor de sportpsychologische coördinatie binnen het UO23 project waarbij er voornamelijk samengewerkt wordt met de trainers van DCLA. Owen is mede-oprichter en zaakvoerder van Brisk VOF. Brisk biedt sportpsychologische begeleiding, training en coaching aan. 

79

Frederik Broché - Coach

Frederik werkt zo’n 15 jaar met sporters van allerlei niveau’s, hoofdzakelijk in de wielersport. Vanuit de praktijkervaring als actieve wielrenner en triatleet liep hij al snel mee in de begeleiding van jonge, startende wielrenners. Na zijn opleiding LO ging hij aan de slag bij Wielerbond Vlaanderen, waar hij werkte met de jongeren in de topsportschool, en later met renners van hoog niveau binnen de topsportwerking. Ondertussen is hij verantwoordelijke voor de trainersopleidingen binnen de wielersport. Naast deze professionele taken is Frederik nog altijd actief als trainer van talentvolle wielrenners op de weg en de piste: van startende jongeren tot en met volwassen profsporters.

 

101

An Soenens - Coach

Puur door toeval, een slechte knierevalidatie, kwam An in de coachwereld terecht maar het bleek snel dat deze kant van de sport zo mogelijks een nog grotere passie was dan het zelf te beoefenen. Als lid van het nationale badmintonteam had An de luxe gehad om met verschillende - vaak sterk uiteenlopende -  coachingsstijlen kennis te maken, deze vormden de basis voor haar visie als coach. De eerste stappen werden in de G-sport genomen om uiteindelijk hoofdcoach te worden in de topsportschool badminton. Daarnaast werkte ze ook voor Badminton Europe als hoofdcoach en coördinator op onder andere Summerschool en Girls Camp. In 2010 werd een andere wending genomen. Echter coaching bleef de absolute constante. Op dit moment is An lector bij de opleiding Sport en Bewegen, Howest in Brugge, blijft ze consultant voor projecten en individuele spelersontwikkeling in het buitenland en ondersteunt ze mee de revalidatie van de patiënten bij Kinepraktijk Peter D’haeyer. Open minded, leergierig, gemotiveerd en teamplayer zijn inherent aan haar kwaliteiten.

103

Tom Vinck - Coach

Tom werkte initieel als animator op speelpleinen en sportkampen. Momenteel staat hij al 20 jaar voor de klas als leerkracht lager onderwijs, waar hij ook tussen de middag sport-en spelactiviteiten aanbiedt aan alle leerlingen. Tom gaf gedurende 18 jaar zwemles aan kinderen van 4 tot 7 jaar. Toch staat voetbal op nummer 1 bij hem. Tom speelde zelf 10 jaar lang op provinciaal niveau. Na een blessure en revalidatieperiode van 5 jaar pikte hij de draad terug op bij de liefhebbers en verdedigde hij nog 10 jaar het doel bij de KAPS. Sinds 2010 traint hij de onderbouw op KSK 's Gravenwezel . Hier geeft Tom niet alleen trainingen maar wil hij ook mee de visie bepalen voor beginnende voetballertjes. Hij organiseert daarnaast reeds voor de 20ste keer het Groot scholentornooi voetbal in Schoten, waar jaarlijks zo'n 250 jongens en meisjes aan deelnemen. Tom heeft zelf 4 kinderen, waarvan twee jongens voetballen en ze allen aan atletiek doen. Zelf duurzaam motiverend coachen staat zowel in zijn klas als in het beoefenen van zijn hobby centraal.

112

Kim Semadeni - Coach

Kim Semadeni behaalde na zijn studies LO het Europese Masterdiploma in 'Sport Psychology and Exercise'. Naast zijn passie voor het skiën, is coachen zijn ‘ding’. Om die reden besloot hij in 2006 naast zijn job als lector aan de Karel de Grote-Hogeschool een bijberoep uit te bouwen als sportconsultant, personal trainer en mental coach. Binnen de lerarenopleiding voor LO en Bewegingsrecreatie doceert hij zowel de trainingsgerichte als de bewegings- en sportpsychologische vakken. Binnen zijn bijberoep werkte hij al met recreanten en atleten uit een verscheidenheid aan sporten waaronder zeilen, skiën en snowboarden, atletiek, tennis, boksen, karate, golf en triathlon.

113

Gregory Planckaert - Coach

Greg is topsporttrainer specialisatie zwemmen, hij studeerde af aan het CIOS (NL) na zijn actieve loopbaan als zwemmer en triatleet. Reeds 20 jaar begeleidt Greg zwemmers en triatleten op nationaal en internationaal niveau. Sedert Londen 2012 begeleidt Greg fulltime het paralympisch zwemteam. Daarnaast is hij ook de fysieke trainer van het nationale rolstoelrugbyteam en is hij headcoach van de Royal Ostend swimming club, waar hij de talenten van het Future team begeleidt.

155

Inge Masschelein - Coach

Als lid van het marketing project team bij het internationale air conditioning bedrijf Daikin Europe N.V. in Oostende, weet ze perfect hoe op de verschillende types van klanten in te spelen.

Dit is ook de rode draad door het M-coach traject:

Hoe hou je kinderen geïnteresseerd in de sport?  Hoe zorg je dat ze graag blijven komen? Tips & tricks om ze met een happy face te laten starten aan een training en te laten eindigen…

Problematiek waar we dagelijks als trainer mee geconfronteerd worden.  Na jarenlang zelf gezwommen te hebben en 4 jaar als strandredder in Oostende te staan, blijft het water zich een weg banen door het leven van Inge.  Als zwemmer over te schakelen naar trainer was dan ook een logische stap.  Verantwoordelijk voor de watergewenning, het leren zwemmen en het verder aanleren van crawl, rug en optimaliseren van de schoolslag zijn dan ook dagdagelijkse uitdagingen waar ze graag mee geconfronteerd wordt!

176

Simon De Clercq - Coach

Simon De Clercq studeerde af aan de Artevelde Hogeschool als leerkracht secundair onderwijs en werkte gedurende 15 jaar als leerkracht in het BSO. Ondertussen bouwde hij reeds 20 jaar ervaring op als jeugdcoach in het volleybal. Daarnaast is hij lesgever aan de Vlaamse Trainersschool in de specifieke opleiding Volleybal. Vanuit zijn passie voor het opleiden is hij steeds op zoek naar hoe men jonge mensen kan motiveren. Hij bouwt momenteel een zelfstandige activiteit uit onder de naam “Developing Young Potential”, waarbinnen hij met jonge sporters werkt en ook opleidingen geeft aan trainers uit allerhande sporten.

207

Gert-Jan De Muynck - Sportpsycholoog

Als sportpsycholoog met een opleiding klinische psychologie als achtergrond is Gert-Jan reeds enkele jaren verbonden aan de topsportschool tennis, de sport waarin hij zelf nog als competitiespeler actief is. Vanuit zijn persoonlijke passie voor tennis, richt hij zich binnen zijn praktijk in iets grotere mate op sporters uit terugslagsporten, zonder daarbij de andere disciplines, zowel individueel als teamgebonden, uit het oog te verliezen. Binnen het project coach met de M-Factor voltooide hij in het verleden een doctoraatsproject rond motiverend coachgedrag en zelfspraak en schreef hij mee aan het boek ‘motiverend coachen in de sport’.

 

201

Zara Van de Ven - Sportpsycholoog

Zara Van de Ven is gevormd als klinisch psycholoog en gedragstherapeut, en werkt als sportpsycholoog in diverse sporten zoals volleybal, tennis, atletiek, triatlon, wielrennen,... Ze richt zich zowel op het individueel begeleiden van (top)sporters, als op de begeleiding van groepsdynamische processen in teamsporten. Daarnaast werkt ze nauw samen met trainers en coaches. Zara verzorgt workshops en opleidingen voor o.a. de Vlaamse Trainersschool, diverse topsportscholen en topsportfederaties. Meer info op www.zaravandeven.be
204

Michaël Verschaeve - Sportpsycholoog

Klinisch psycholoog Michaël Verschaeve werkt als sportpsycholoog in (top)sport sinds 2015 in Gent en daarbuiten. Hij begeleidt vooral (top)sporters en coaches in voetbal, zwemmen, wielrennen en atletiek. Dit zowel individueel als in teamverband. Aangezien hij daarnaast zelf actief is als professioneel muzikant coacht hij ook andere muzikanten & performers op mentaal vlak. Ook binnen de sport specialiseert hij zich in het gebruik van muziek voor, na en tijdens de sport. Meer info op www.michaelverschaeve.com.

205

Koen Billet - Coach

Koen Billet is Master L.O. en MBA. Tijdens zijn studies in Leuven raakte hij gepassioneerd door de rugbysport. Na een actieve periode als speler is Koen clubcoach sinds 1996. Hij volgde de opleidingen Trainer B & A van Sport Vlaanderen, is docent, DSKO en lid van de denkcel Rugby aan de Vlaamse Trainersschool. Hij breidde zijn passie voor coaching uit via World Rugby waar hij actief is als "Educator" voor de opleiding van rugbycoaches. Beroepsmatig is Koen actief als internationaal manager bij Agfa Healthcare, hij deelt zijn internationale managementervaring ook als bestuurder van Rugby Club Leuven en secretaris-generaal van de federatie Rugby Vlaanderen.

206