Follow Us On

M-Factor Reviews

Wat onze klanten zeggen over ons
11

We willen je heel graag nog eens bedanken voor de bijzonder interessante workshop, alsook voor alle bruikbare tips op maat voor onze dansschool! We gaan absoluut met volle energie aan de slag. 👍 🤩

11
Dynamic Dance School

We hebben ervan genoten en hebben al positieve commentaren gehoord van de deelnemers. Afgelopen weekend hadden we de eerste wedstrijd en hoorde al dat sommige ouders iets hebben proberen toepassen.

11
DES Beveren

Wat vind mijn kind er eigenlijk van dat we elke week naar de wedstrijd komen kijken? Ik had ter eigenlijk nooit bij stilgestaan dat dit voor haar minder leuk zou zijn. 👍 🤩

11
Volley Tielt

We hebben meer handvaten om onze leden te motiveren en superhard te laten genieten!

11
BVKB

Door meer te communiceren met de ouders en iemand aan te stellen die verantwoordelijk is voor de relatie tussen de ouders en de club, hebben we meer medewerking van ouders.

11
KAA Gent Ladies

We zetten in op onze waarden. Bestuur, ouders en traieners spreken nu allen dezelfde taal. 👍 🤩

11
Surfclub Windekind

Waarom zijn sporters gemotiveerd?

Voor een club is het een droom om dagelijks met gemotiveerde sporters te kunnen werken. Jongeren die juist geprikkeld worden, hebben meer goesting om te sporten. Sporters met goesting amuseren zich niet enkel meer, ze zetten ook betere prestaties neer en houden vol bij tegenslag.

Deze goesting om te sporten staat in contrast met de moetivatie om te sporten. Jongeren kunnen teveel druk ervaren om te presteren en vol te houden vanwege hun club, coach of ouders. Zo kunnen jongeren zich inspannen om hun club, coach of ouders te plezieren, om kritiek te vermijden of om te bewijzen dat ze getalenteerde spelers zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat moetivatie samenhangt met een grotere kans op drop-out en sneller de deur opent voor faalangst en agressief spel.

Een club met de M-factor weet het plezier en de goesting om te sporten te versterken, eerder dan druk te zetten en de moetivatie te verhogen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Waar komt de M-factor vandaan?

M-factor kwam tot stand als product van een wetenschappelijk onderzoeksproject rond motiverend coachen. Dit was een samenwerking tussen Universiteit Gent (Faculteit Psychologie –departement ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie) en Katholieke Universiteit Leuven (Faculteit Bewegings- en revalidatiewetenschappen – departement Fysieke activiteit, beweging en gezondheid). Dit jarenlange onderzoek toonde duidelijk aan dat begeleiden met de M-factor een belangrijke sleutel is voor de motivatie en de ontwikkeling van jeugdsporters en een positief effect op korte termijn alsook op lange termijn heeft. Deze onderzoeksresultaten werden omgezet in actieve workshops en sessies voor coaches, bestuursleden en ouders van sportende kinderen onder de noemer M-factor. Succesvolle jeugdclubs onderscheiden zich met hun M-factor.Deze inzichten van de M-factor zijn gebaseerd op de Zelf-Determinatie Theorie, een sterk wetenschappelijk onderbouwde motivatietheorie, die in de afgelopen vier decennia werd ontwikkeld.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

11

Beschrijving.


Lesgevers actief in heel Vlaanderen.
Zetel:
Zwijnaardsesteenweg 315
9000 Gent
België