Follow Us On

M-Meter

11

Benieuwd naar jouw M-factor? Vul de M-meter in!

Bent u clubbestuurder, klik dan hier.

Bent u ouder, klik dan hier.

Bent u coach, klik dan hier.

Hoe kan ik als club de M-factor verhogen?

Om de M-factor te verhogen, is het belangrijk dat je jouw sporters op de juiste manier motiveert. Om jongeren van moetivatie naar goesting te brengen, is het essentieel dat jeugdcoaches, clubbestuurders en ouders inspelen op drie psychologische behoeftes, namelijk een behoefte aan Autonomie, Binding en Competentie. Deze behoeftes vormen het ABC voor een club met de M-factor.

Autonomie: Jouw sporters hebben het gevoel zichzelf te mogen zijn in hun sportclub. Dit kan je realiseren door hen te laten meedenken, enige keuzevrijheid te geven op training en hen inspraak te bieden.
Binding: Jouw sporters hebben een goede en warme relatie met hun medesporters, met de coach en de club. Hun medesporters zijn vrienden en ze voelen zich door hun club ten volle begrepen.
Competentie: Sporters hebben het gevoel dat ze de opgedragen oefeningen goed kunnen. Ze voelen zich bekwaam en succesvol in hun sport. Dit kan je doen door positieve en stimulerende feedback te geven en haalbare doelstellingen te formuleren.
Hoe meer aan deze behoeftes is voldaan, hoe beter sporters zich in hun vel voelen. Ze staan ook meer open voor feedback en beschikken over de nodige energie en veerkracht om tegenslagen te overwinnen. Sporters, waarvan deze behoeftes zijn voldaan, stellen zich ook positiever op ten opzichte van medesporters en presteren uiteindelijk ook beter in hun sport. De uitdaging voor een sportclub is dan ook om een behoefte-ondersteunende coachingsstijl te hanteren!

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Beschrijving.


Lesgevers actief in heel Vlaanderen.
Zetel:
Zwijnaardsesteenweg 315
9000 Gent
België